Transportni valjci

Ponosimo se pružanjem vrhunskih valjaka za transportne trake koji udovoljavaju najvišim standardima kvalitete i održivosti.

Transportni valjci

Transportni valjci koriste se u trakastim transportnim trakama, valjcima za teški teret i drugim sustavima transporta i vođenja. Karakteriziraju ih siguran rad, niski otpor i dug vijek trajanja. Ove značajke osiguravaju ugradnjom dvostruko zatvorenih ležajeva s dubokim žljebovima i 2RS brtvama.

Kućište ležaja izrađeno je tehnikom dubokog vučenja iz limova od hladno valjanog čelika. Kućišta su zatvorena na oklopu valjka i centrirana na osi. Vratilo valjka izrađeno je od svjetlucavog čelika i obrađeno u standardnoj izvedbi rukohvata (P1-P9).

Za bolju zaštitu ležaja, tvrtka Tehnoguma nudi poboljšani sustav brtvljenja valjka s dvostrukom brtvom. Kućište je opremljeno elementima koji osiguravaju dulji vijek trajanja valjka. Najvažniji dijelovi sustava brtvljenja su lavirint brtva ispunjena litijevim mastima i metalni i polimerni četkica. Osnovna funkcija četkica je sprječavanje grubih nečistoća koje bi mehanički oštetile lavirint brtvu.

Klasifikacija transportnih valjaka prema njihovom položaju na transportnoj traci:

Podrška (radni) valjci Mogu se klasificirati prema dizajnu u:

OSNOVNI

POTPUNI

Povratni valjci Mogu se klasificirati prema dizajnu u:

OSNOVNI

OSNOVNI SA GUMENIM PRSTENOVIMA (DISCIMA)

Bok valjci

Osnovni valjci, kao glavni rotirajući element transportne trake, mogu se montirati pojedinačno ili u parovima (dvostruki ili trostruki parovi). Konstrukcija osnovnog valjka polazište je za proizvodnju svih ostalih valjaka.

Za apsorpciju udara na točkama utovara na transportnoj traci, nosni valjci postavljaju se bliže jedan drugom i oblažu mekim gumom. Ovaj tip naziva se potpornim ili amortizirajućim valjcima.

Povratni transportni valjci koriste se za premještanje transportne trake tijekom njenog povratka kada se istovaruje materijal koji se prevozi.

Elementi transportnih valjaka i tehnologija proizvodnje

Transportni valjci montiraju se na trake za transport, valjke za teški teret i druge sustave prijevoza i vođenja. Karakteriziraju ih siguran rad, niski otpor u radu i dug vijek trajanja.

Ove karakteristike osiguravaju instalirani tip dvostruko zatvorenih kugličnih ležajeva 2RS (s zaštitnim brtvama).

Kućište ležaja oblikovano je tehnikom dubokog vučenja iz hladno valjanih čeličnih limova. Kućišta su zavarena na vanjsku ovojnicu valjka i centrirana na osi. Valjak od čelika izrađen je tako da odgovara tolerancijskom rasponu ISO h7.

Kako bi bolje zaštitili ležajeve, kao poboljšani sustav brtvljenja valjka, Tehnoguma nudi rješenje s dvostrukom brtvom. U kućište su ugrađeni elementi koji osiguravaju duži vijek trajanja valjka. Najvažniji dijelovi sustava brtvljenja su lavirint brtva ispunjena litijevim mastima i metalna i polimerna čepica. Osnovna funkcija čepica je spriječiti grubo onečišćenje koje bi mehanički oštetilo lavirint brtvu.

Od 2008. godine, Euroguma je implementirala sustave upravljanja kvalitetom ISO 9001 i zaštite okoliša ISO 14001. Prema tome, u proizvodnji transportnih valjaka koriste se samo odgovarajući materijali i proizvodi vlastite proizvodnje ili proizvodi od certificiranih dobavljača.

Pošaljite upit za Transportni valjci

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.