Transportne trake

Gumene transportne trake su jedna od osnovnih komponenti traka za transport. Koriste se za prijevoz velikih količina rasutih materijala, kao i komadne robe, paketa i drugih gotovih proizvoda.

Gumeni transportni trakovi su jedan od osnovnih dijelova traka za transport. Koriste se za prijevoz velikih količina rasutih materijala, kao i komadne robe, paketa i drugih gotovih proizvoda.

Primjenjuju se u gotovo svim granama industrije: rudarstvo, poljoprivreda, petrokemija, drvna i građevinska industrija.

Nezamjenjivi su u teškoj industriji, čeličanama, livnicama, koksarama, termoelektranama, rudnicima, cementarama, ciglanama, kamenolomima, staklarima, kemijskoj industriji, šećeranama, solanama, silosima, postrojenjima za recikliranje otpada itd.

Sustav gumenog transportnog traka

Sastoje se od takozvanog “jezgre” i zaštitnog sloja gume (tzv. “prekrivač” ili “vanjski sloj”).

Jezgra trake sastoji se od EP tkanina izrađene od uzdužno postavljenih poliesterskih vlakana s tkanjem od najlona. Karakterizira ih fleksibilnost, niska težina, visoka čvrstoća na istezanje i ograničeno rastezanje.

Gumeni slojevi (prekrivač) štite jezgru od mehaničkih, termičkih i kemijskih utjecaja okoline, prijevoznog materijala i trošenja uzrokovanog valjcima na transporteru.

Debljina gornjeg gumenog sloja (prekrivača) obično se povećava s povećanjem čvrstoće trake, dok je donji gumeni sloj nešto tanji zbog manjeg izlaganja oštećenjima. Oni se pridržavaju DIN 22102 i DIN 22103 standarda.

Način označavanja trake prikazan je na primjeru za traku:

EP – 400/3 – 4/2 – Y

Prema kojem navedene oznake odnose se na:

EP Vrsta tkanine (u jezgri) 400 Minimalna čvrstoća na kidanje (po širini trake – Fb min) 3 Broj slojeva tkanine u jezgri trake 4/2 Debljina gumenog zaštitnog sloja (gornji/donji u mm) Y Posebne karakteristike trake Standardne trake u vezi s čvrstoćom na kidanje i brojem EP umetaka u jezgri

Dostupni su u (standardnim) širinama od: 300, 400, 500, 600, 650, 800, 1000, 1200, 1400, 1600, 1800 i 2000 mm.

Pošaljite upit za Transportne trake

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.